Americanii contestă poziția de lider WTA a Simonei Halep și cer schimbarea sistemului de punctaj în tenis

Americanii contestă poziția de lider WTA a Simonei Halep și cer schimbarea sistemului de punctaj în tenis
Publicat: 31/10/2017, 09:23

Un cunoscut jurnalist al site-ului ESPN, dar și antrenori reputați precum Patrick Mouratoglou sau Craig Kardon fac presiuni ca șefii tenisului să schimbe regulamentul după ce Halep s-a încoronat regina sportului alb.

Jurnaliștii americani nu îi arată respectul cuvenit Simonei, protestând față de modul în care este întocmit clasamentul condus de constănțeancă în tenisul feminin. Pe site-ul ESPN a apărut un amplu material în care se cere schimbarea sistemului de punctaj, pentru ca jucătoarele precum Halep, ce nu au cucerit titluri de Grand Slam, să nu mai poată urca în fruntea ierarhiei.

Peter Bodo, semnatarul articolului cu titlul „Merită Halep să fie numărul 1 sau clasamentul trebuie schimbat?”, și-a început tirada.

„Mult doritul loc 1 a ajuns în mâinile Simonei Halep, care a câștigat un singur turneu în 2017, Madrid. E un turneu important, dar nu se compară cu Turneul Campioanelor! Halep are un procentaj negativ (5-6) în fața jucătoarelor din Top 10, a avut cu 13 victorii mai puțin decât Wozniacki și a pierdut de doua ori în fața danezei în acest an. Wozniacki a câstigat al cincilea titlu ca importanță din tenisul feminin, iar în 2017 a ajuns în 10 finale, a avut cele mai multe victorii din sezon (60) și cele mai multe în fața jucătoarelor de Top 10 (14). Dar s-a trezit luni dimineață clasată pe locul 3… Nu trebuie blamată dacă se simte înșelată!”.

Halep se află pe locul 1 datorită faptului că a fost mai constantă decât toate celelalte jucătoare, însă Peter Bodo cataloghează acest lucru drept o anomalie.

„Nu jucătoarele sunt vinovate pentru locurile pe care le ocupă în clasament, ci sistemul din tenis! Caracterul neobișnuit de competitiv al acestui an ne ajută să explicăm aceste defecte. De când a fost introdus clasamentul computerizat a existat o luptă între cei care susțin constanța și oamenii care pretind că trebuie răsplătite în primul rând rezultatele obținute la evenimentele importante și contra unor adversare de top. Dar oare se va schimba ceva?”.

Pentru a-și demonstra teoria, specialistul american a publicat și opiniile unor persoane influente, dar subiective! Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams – sportivă ajunsă la 36 de ani, căreia îi va fi foarte greu să revină pe locul 1 dacă se menține actualul sistem de punctaj, a declarat.

„Nu ar trebui să fii numărul 1 dacă nu ai câștigat un Grand Slam în acel an. Dacă totuși se întâmplă asta, e irelevant! După ce am început să lucrez cu Serena în 2012, a câștigat Wimbledon, a luat medalia de aur la Jocurile Olimpice, apoi US Open și Turneul Campioanelor. La finalul anului era însă pe locul 3!”, a fost reacția dură a francezului.

Craig Kardon, un alt renumit antrenor, se alătură revoluției din tenis, venind și cu o soluție favorabilă pentru rivalele Simonei Halep. Deși în turneele mari se câștigă mai multe puncte decât în competițiile obișnuite, americanul vrea să sape o prăpastie și mai mare, în care să fie aruncate jucătoarele ce nu impresionează în Grand Slam-uri.

„Accentul ar trebui să fie pe turneele de Grand Slam. Că te descurci bine în circuit ar trebui să conteze, dar uitați-vă la unele campioane cât de puțin joacă! Ele sunt marile staruri și sunt dezavantajate. Simplificați treaba, oferiți mai multe puncte la Grand Slam-uri! În plus, oamenii le consideră mai importante”, a spus fostul antrenor al Martinei Navratilova.

În textul articolului a fost strecurată și o opinie pro-Halep. Sportiva în vârstă de 26 de ani este susținută de Martina Navratilova, o mare legendă a tenisului. Navratilova crede că e mult mai important să ocupi locul 1 decât să câștigi un turneu de Grand Slam.

„Să fii numărul 1 trebuie să fii mai bună decât toate celelalte. Ca să câștigi un Grand Slam trebuie să fii mai bună decât șapte jucătoare”, spus Martina, luându-i apărarea Simonei, jucătoare devenită lider mondial după un an în care a câștigat turneul de la Madrid și a disputat finalele de la Roma, Roland Garros, Cincinnati și Beijing.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Anunțul RAR pentru cei care vor să facă ITP-ul
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Controverse după moartea lui Silviu Prigoană: Copiii minori ar fi fost sedați de frații mai...
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Gabriel Cotabiță, înmormântat fără fast, într-un cadru restrâns, similar cu ceremonia lui Silviu Prigoană
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Harry Gregson-Williams: Moștenirea sonoră din Gladiator, continuată. Prieten și ucenic al lui Hans Zimmer